Ronilački tečaj i stažna ronjenja

Ronilački klub Nevera i ovog je ljeta za svoje članove organizirao tečaj ronjenja prema SNSI-u u Ronilačkom centru Marko Polo.

Po uspješnom završetku tečaja ove su godine osnovnu ronilačku potvrdu Open water diver stekli Ivan Pupavac, Angelina Krmpotić i Ana Paulina Milardović. Naši vjerni instruktori Ferdo Hitrec, Nicoletta Storelli i Kristijan Hitrec odradili su i pet stažnih ronjenja s onima koji su već imali položene tečajeve. Svi članovi dobili su pohvale instruktora za pokazane sposobnosti ronjenja s bocama i savladavanja svih zadanih elemenata. Nadamo se da će neki s vremenom dovoljno napredovati i pokušati položiti tečajeve za stepenicu više.

Najmlađi su najprije na bazenu učili osnovne tehnike zarona, vježbali stavljanje i skidanje maske te manipuliranje maskom, disalicom i perajama. Naučeno su primjenili na klupskom natjecanju Brzo i vješto, a za kraj sezone organizirali smo im tzv. discovery uron. Djeca su se upoznala s osnovama ronjenja i potrebnom ronilačkom opremom te su u pratnji ronilačkog instuktora zaronila i, udišući zrak iz ronilačkih boca, vidjela podvodni svijet.

Ronilačkom tečaju mogu pristupiti svi članovi Nevere nakon navršenih 11 godina, a nakon 14 godina se, uz položen tečaj, mogu natjecati u disciplinama brzinskog ronjenja i u podvodnoj orijentaciji.

Ako još niste, svakako pogledajte ovaj video koji su instruktori centra Marko Polo snimili za vrijeme ronjenja s nama.