Vid Stipković na Europskom seniorskom prvenstvu u Wroclawu

Vid Stipković, hrvatski juniorski reprezentativac i član Ronilačkog kluba Nevera, od 2. do 9. srpnja 2017. sudjelovao je na Europskom seniorskom prvenstvu u plivanju perajama i brzinskom ronjenju u poljskom Wroclawu

Obzirom na jaku seniorsku konkurenciju kojoj trenutno ne pripada, Vid je ostvario odlične rezultate. Isplivao je dva nova hrvatska juniorska rekorda: na 400 m BF s rezultatom 3:52.41 osvojio je 12. mjesto te na 400 m PP gdje je s rezultatom 3:21.87 osvojio 16. mjesto. U ostalim disciplinama plasirao se na 16. mjesto u disciplini 200 m PP, 13. mjesto na 800 m PP te na 10. mjesto kao član reprezentacije u štafeti 4 x 100 m PP (Đurđ L., Stipković V., Strikinac F., Đurđ D.).

Osvajanjem 15 odličja na državnom prvenstvu od čega je 13 zlatnih, uspješnim nastupima na utrkama Svjetskog kupa i najnovijim rezultatima na Europskom seniorskom prevnstvu, Vid Stipković je potvrdio status najboljeg hrvatskog juniora i najavio dobre rezultate u seniorskoj konkurenciji u koju prelazi iduće godine. Svi se veselimo njegovim uspjesima koji su i velik poticaj našim mlađim članovima.